Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Σπανάκι: Πώς να το μαγειρέψεις υγιεινά!

Σπανάκι: Πώς να το μαγειρέψεις υγιεινά!


Σπανάκι: Οφέλη και Τρόποι μαγειρέματος


Το φωτεινό πράσινο αυτό λαχανικό είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το ότι μπορείς να το καταναλώσεις ωμό σε σαλάτα ή smoothie, είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας υλικό που μπορείς να προσθέσεις σε πολλά γεύματα που δεν είχες σκεφτεί ως τώρα.

Ποια είναι τα οφέλη του; 


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το σπανάκι θα ήταν ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα σου αναφορικά με την υγιεινή διατροφή. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο το σπανάκι είναι επίσης:

  • Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην πέψη.
  • Πλούσιο σε βιταμίνη C -εκτός από τις υπόλοιπες βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει- για τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου που χρειάζεται το δέρμα αλλά και για την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. 
  • Καλή πηγή καροτενοειδών, που βοηθούν το σώμα να παράγει βιταμίνη Α, που είναι απαραίτητη για την όραση. 

Πώς θα μαγειρέψεις υγιεινά το σπανάκι; 


Υπάρχουν μερικοί τρόποι μαγειρέματος οι οποίοι είναι πιο υγιεινοί από άλλους και σαν γενικός κανόνας η καλύτερη μέθοδος είναι αυτή που χρησιμοποιεί λίγο ή καθόλου λάδι:

Σπανάκι στον ατμό: μπορείς να το τοποθετήσεις σε ειδικό σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να το σκεπάσεις με καπάκι και να το αφήσεις μέχρι να μαλακώσει. 

Μπλανσάρισμα: φέρε λίγο νερό σε βρασμό, βάλε το σπανάκι και σούρωσέ το έπειτα από λίγα λεπτά

Μαρασμός: αφού πλύνεις το σπανάκι, βάλε το σε ένα σουρωτήρι και ρίξε από πάνω βραστό νερό με τη βοήθεια του βραστήρα. Έπειτα άφησε λίγο το να στεγνώσει. 

Αφού το μαγειρέψεις μπορείς να το καταναλώσεις όπως είναι ή να το προσθέσεις σε κάποιο γεύμα. Θυμίσου να πλύνεις καλά το σπανάκι πριν το μαγείρεμα. 

Έξτρα TIP: Δοκίμασε να βράσεις για λίγα λεπτά (μέχρι να μαραθεί) το σπανάκι σε σάλτσα τομάτας, βασιλικού, λιώσε στο τέλος λίγο τυρί φέτα και συνόδευσε τα αγαπημένα σου ζυμαρικά! 



ΠΗΓΕΣ:

the psy angles blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]