Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Ο Τσίπρας καλεί για επενδύσεις στους Financial Times - Απλώς Σκέψεις

Ο Τσίπρας καλεί για επενδύσεις στους Financial Times - Απλώς Σκέψεις
Guess who ηταν πρωτοσέλιδο χθες 21/5/2019 σε ένθετο των financial times!  Και ζητάει επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή οι Τροϊκανοί που είναι φίλοι μας και ήθελαν να βοηθήσουν, αφού εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία το σχέδιό τους και με τη λιτότητα θα φέρουν ανάπτυξη επειδή χρωστούσαμε και έπρεπε να τα επιστρέψουμε (γελάνε κι οι πέτρες), τώρα ζητάμε και επενδύσεις με το πρόσχημα της δήθεν καλυτερευσης των πραγμάτων στην Ελλάδα που διαβαζεις στις εφημεριδες του εξωτερικού (βλ. Financial Times, μπορείτε να τα βρείτε και online) για να τσεπώσουν περισσότερα από αυτά που δήθεν χρωστάμε εφόσον τα δάνεια επιστρέφουν στις μεγάλο-χωρες της Ευρώπης και ποτέ ξανά -για εκατονταετιες από εδώ και πέρα- στους Έλληνες πολίτες (για να μη νομίζουν ότι μας ξεγέλασαν και τρώμε κουτόχορτο· κάτσε καημένε Έλληνα αμόρφωτε και σκύψε το κεφάλι γιατι εσυ δεν ξερεις από αυτα οποτε πρέπει να δουλευεις -έτσι μας έχουν, αυτά πιστεύουν για μας, τα έχουμε ακούσει και προσωπικά αυτά από «μεγάλους»). Και πουλάνε και ότι το σχέδιο πέτυχε αρα αυτό ήταν η λύση και θα το εφαρμόσουν και σε επομενες πτωχευμενες χωρες. Μεγαλοφυές! Τι είναι οι άνθρωποι!

Αν κάτι μου έμαθε η ελληνική επικαιρότητα των τελευταίων χρόνων (και λέω χρόνων γιατι είναι ένα συνεχές deja vu) είναι ότι ο Τσίπρας πρέπει όντως να είναι βλάκας αν πίστευε ότι μπορεί να τα βάλει με την κεφαλαιοκρατία, που σίγουρα θα κέρδιζε με τόση προϋπηρεσία στη λαμογιά και την ψευτιά για να βγάλει λεφτά! Επιχειρηματιες είναι οι άνθρωποι- αυτοί είναι η δουλειά τους!!, πού πας; (Για να συνεχίσω κι εγώ λίγο τα στερεότυπα και να ειρωνευτώ μπας και καταλάβουμε ποτέ)

Περαστικά μας και τα βαθιά μου συλλυπητήρια από καρδιάς για όλους στην Ελλάδα που δουλεύουν πλέον για το τίποτα. Και δεν αναφέρομαι στις χρηματικές απολαβες αποκλειστικά, αλλά στην κατάντια σε ανθρώπινο επίπεδο στο περιβάλλον εργασίας και στην ψυχολογική καταπόνηση και κακοποίηση εν έτει 2019 -αν είναι δυνατόν, σε Ευρωπαϊκές χώρες του δυτικού πολιτισμού που θέλουν να θεωρούνται αναπτυγμένες!

Πέτυχαν να υπονομεύσουν ακόμη μια φορά ό,τι καλό έχει δημιουργηθεί στον τόπο σε βαρος των πολιτών (και μάλιστα με πρόσχημα να βγάλουμε λεφτά) και ακόμη περισσότερο να φέρουν το σκοταδισμό στην εργασία, την παιδεία, αλλά και την πολιτική (αν παρατηρησουμε το διχασμό που επικρατεί στους Ελληνες) και να επιβεβαιωσουν την κούφια θεωρία τους περί κακης αριστεράς για να ενισχύσουν την ανοητη ομαδοποιησης δεξια-αριστερα που υπηρετούν αιωνες, ώστε να μην αλλάξει ποτέ (γιατι πάντα αυτό κάνουν, για να αποκτήσουμε ταυτότητα οι Έλληνες πρέπει να ανήκουμε κάπου και ταυτόχρονα να υποτιμαμε τον αντίπαλο και οποίος κερδίσει. Μια εμεις μια «οι άλλοι»).

Και ρωτώ, εμεις οι νέοι που θα έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε από αυτά και να να μην ακουμε τίποτα, τι κάνουμε; Ομαδοποιουμαστε; Δεν με νοιάζει η αριστερά και η δεξιά, δεν υποστηρίζω κανέναν. Αλλά εδώ μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση, κρίση αξιών, μηδενισμό της ανρθωπινης υπαρξης σε επίπεδα εργασιας, εκπαιδευσης, προσωπικών στοχων και ευημεριας. Ποιος μπορεί να αναγκάσει κάποιον να δουλεύει με αυτες τις συνθηκες και ακόμη περισσότερο να κακοποιει τον άνθρωπο; Δεν ξέρω αν το έχετε καταλαβει, αλλά οι καθηνερινες πλέον φρασεις που λέμε τύπου «εχεις δει πόσοι ζητάνε δουλειά», «κάνε το γιατι τι θα γίνει αν σε διώξει», «και εντάξει και να μιλήσω τίποτα δε θα γίνει» είναι κακοποιηση. Πραγματικά λυπάμαι.

ΥΓ. Πρόσφατα έκανα άτυπη καταγγελία για να ζητήσω χρήματα από διακοπές που δικαιούμαι και δεν πληρώθηκα (στη Βρετανία ανάλογα με τις ώρες που δουλεύεις δικαιούσαι και ανάλογες ώρες διακοπών). Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άκουσα. Από το ότι δεν θα γίνει τίποτα μεχρι το ότι δεν έπρεπε να ασχοληθώ, για να μην αναφέρω τον τρόμο στους πρώην συναδέλφους ότι τι θα κάνουν τώρα που θα το καταλαβει. Με βλέπετε να με νοιάζει; Θα έπρεπε να ηξερες ότι είσαι παράνομος και θα βγεις και από πάνω; Εδώ δεν είναι Ελλάδα. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουμε και δεν τη μετατρέψουμε σε Ελλάδα με τη σιωπή μας και την κακομοιριά μας, τόσο το καλύτερο. Και εμεις για λεφτά δουλεύουμε, οποτε αν στοχευεις να βγάλεις περισσότερα και μάλιστα κλεβοντας από μένα, εγώ γιατι θα πρέπει να μη ζητήσω περισσότερα ενώ τα δικαιούμαι επειδή τα δούλεψα; Και προς τους κορυφαίους βλάκες: από πότε με κάνει αριστερή το δικαίωμα μου στη δικαιοσύνη και αξιοκρατία; Επειδή ψάχνει καποιος κάτι να καλύψει τις λαμογιές και σας το χάλασα; Ας ξυπνήσουμε κάποτε επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]