Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers!

 Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers!
Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers:


Πες μας λίγα λόγια για σένα; (εργασία, σπουδές, χόμπι, οικογένεια)
Είμαι Ελληνίδα λογοθεραπεύτρια και ψυχολόγος και πλέον ζω μόνιμα στη Βρετανία. Σπούδασα στο ΤΕΙ Ιωαννίνων και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ενώ σκοπεύω να συνεχίσω τις σπουδές μου με διδακτορικό στο μέλλον. Το blogging και η συγγραφή είναι τα χόμπι μου μεταξύ άλλων, όπως διάβασμα, μαγειρική, φωτογραφία, μουσική και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνεται σε ένα healthy lifestyle το οποίο προσπαθώ να ακολουθήσω. 

Πότε ξεκίνησες το blogging
Ξεκίνησα να γράφω και να επεξεργάζομαι το design του blog μου έφηβη και συγκεκριμένα το 2008. Από τότε γράφω περιστασιακά, περισσότερο λόγω επικαιρότητας ή όποτε θέλω να μοιραστώ κάτι που θεωρώ πως αξίζει να διαβαστεί. Αξίζει να μοιραστώ πως οι φίλοι bloggers με γνώρισαν τότε ως κάτοχο του «Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις……….. Cogito ergo sum», όμως πρόσφατα επέλεξα να αλλάξω τον τίτλο για να αντιπροσωπεύει καλύτερα την επαγγελματική μου ιδιότητα. 

Με τι θέματα ασχολείσαι στο 
blog σου;
Κυρίως ψυχολογία και 
well-being, αλλά ειδικότερα πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ευτυχισμένοι, τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την κατανόηση του εαυτού και την αυτογνωσία. Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές που αναλύω θέσεις ή στάσεις γύρω από κοινωνικά ή πολιτικά φαινόμενα της επικαιρότητας, κι αυτό γιατί συσχετίζονται άμεσα με τον άνθρωπο. Συνήθως υπάρχει μια φιλοσοφική ματιά αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να ενισχύω τα γραπτά μου με δεδομένα από την επιστημονική έρευνα και όσα έχω σπουδάσει.

Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει κάποιος για το 
blogging;
Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ ήταν να συνεχίζω να γράφω, από τη στιγμή που βλέπω τη Χριστίνα σε αυτό και τώρα αλλά και στο μέλλον, ως ο μόνος τρόπος αυτό-βελτίωσης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων. Δεν υπάρχει καλύτερο από το να υποστηρίζουν άνθρωποι ένα χόμπυ σου, σε μία εποχή πριν τις Πανελλήνιες που ό,τι κι αν έκανες εκτός διαβάσματος το θεωρούσαν ανόητο επειδή δε σου προσφέρει χρήματα, ενώ εσύ έπρεπε να σκέφτεσαι πως να «χτίσεις» το μέλλον σου. Κι εδώ ερχόμαστε στη χειρότερη ευχή που πήρα ποτέ: να σταματήσω να γράφω για πράγματα που δεν γνωρίζω και δεν είναι στο αντικείμενο των σπουδών μου. Γιατί ως γνωστόν, αν έχεις σπουδάσει κάτι τότε τα ξέρεις όλα, ενώ αν δεν έχεις σπουδάσει π.χ πολιτική δεν μπορείς να έχεις γνώμη για τα κοινά!; Τι, όχι; (!)

Τι έχεις κερδίσει από το 
blogging;
Απόρριψη και αποδοχή ταυτόχρονα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα αγαπήσουν αυτά που γράφεις, θα ταυτιστούν, θα θελήσουν να σου μιλήσουν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που απλώς θα σε θεωρήσουν ανόητη που εκφράζεσαι. Αυτό που κέρδισα είναι ότι και το blogging είναι ένας μικρόκοσμος, μία αντανάκλαση του πραγματικού κόσμου. Υπάρχουν οι δυνατοί και οι αδύνατοι, οι καλοθελητές και οι αρνητικοί. Οπότε μαθαίνεις πώς λειτουργεί ένα περιβάλλον, τα όρια, τις ανοχές και ικανότητες των άλλων. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η τεράστια δύναμη που έχει ο άνθρωπος, οπότε δεν μπορείς -και δε σου επιτρέπεται- να δικάσεις κανένα. Αντίθετα, μαθαίνεις κι εσύ τον εαυτό σου και πως πρέπει να τον εμπιστεύεσαι.

Ποιος είναι ο στόχος σου για το 
blog σου σε ένα χρόνο από τώρα;
Θα ήθελα περισσότερη αναγνώριση του 
blog, αγαπώ να μιλάω με ανθρώπους και να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα για την προσωπικότητά τους. Σίγουρα και επαγγελματικά θα με βοηθούσε, αφού διατηρώ την δική μου επαγγελματική σελίδα The Psy Angles για συνεδρίες (κρατήσεις, ραντεβού) αλλά και κάποιες επιμορφώσεις για επαγγελματίες και μη, e-books, εκτυπώσιμα αρχεία κτλ. Παρ’ όλ’ αυτά δεν έχω συγκεκριμένο στόχο, όπως έχω εκφράσει κι άλλες φορές γράφω επειδή το έχω εγώ ανάγκη αλλά κι επειδή πιστεύω ότι ίσως βοηθήσει κάποιους άλλους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα 
blogger κατά τη γνώμη σου;
Αγάπη γι’ αυτό που κάνει, πείσμα, υπομονή και θετική ενέργεια ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ενθάρρυνση από αγαπημένα πρόσωπα και όχι bullying για τον τρόπο που εκφράζεται. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος και σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το 
blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;
Σίγουρα υπάρχουν blog ψυχολογίας αν και όχι τόσα πολλά. Θεωρώ ότι όσα γράφω έχουν μια κριτική ματιά που δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη στην καθημερινότητα και ίσως αυτό τα κάνει ξεχωριστά καθώς κάνει τους αναγνώστες να σκεφτούν για πράγματα που δεν είχαν αναρωτηθεί. Έχω συζητήσει με ανθρώπους που με ακολουθούν στα social media και διαβάζουν αυτά που γράφω και, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει μία γενική τάση για τέτοιου είδους ζητήματα, διαπίστωσα ότι δημιουργεί κάτι μαγικό αυτή η αλληλεπίδραση: αρχίζουν να σκέφτονται, να αναγνωρίζουν πώς να αγαπούν τον εαυτό τους και πιθανές πηγές της δυστυχίας τους, παίρνουν υποστήριξη για πράγματα που δεν πίστευαν ότι μπορούν να κάνουν, νιώθουν ξανά φυσιολογικοί (αφού ένιωθαν πως πριν δεν είναι και ότι κάτι λείπει)… πλέον μεταμορφώνονται σε ευφυείς (είναι γνωστό πως η έκθεση σε συναισθηματική κακοποίηση επηρεάζει τη νοημοσύνη εκτός από την αυτοεκτίμηση), και θέλουν να το επικοινωνήσουν αυτό μαζί μου. Να σημειώσω βέβαια εδώ πως η αναζήτηση της νοημοσύνης δεν είναι ο απώτερος στόχος -αρκετοί χρησιμοποιούν την ακραία εκλογίκευση ως μηχανισμό άμυνας για να νιώθουν αποδεκτοί- η σκέψη και το feedback στις σκέψεις μας είναι όμως ο μηχανισμός που χρησιμοποιούμε για να αγγίξουμε τις συναισθηματικές εκδοχές της νοημοσύνης, είναι ένα πρώτο βήμα. 
Είναι τρομερό πόσοι άνθρωποι γύρω μας μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και όμως καταφεύγουν στον αρνητισμό και στη μη αποδοχή του άλλου. Πόσο καλύτερα θα αισθανόμασταν αν τα κάναμε όλα ο ένας για τον άλλον; Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύω πως διαφέρουν τα γραπτά μου: για όλα αυτά που κάνουν τον αναγνώστη να σκέφτεται, γεγονός που πρέπει να πω ότι με κάνει να αγαπώ πολύ και αυτό που κάνω αλλά και αυτό που γίνομαι εγώ με το μοίρασμα των σκέψεων μου μέσω του blogging 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]