Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Διαδίδουμε μηνύματα κατά της τρομοκρατίας ενόψει 25ης Μαρτίου 2021

Διαδίδουμε μηνύματα κατά της τρομοκρατίας ενόψει 25ης Μαρτίου 2021


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ας γεμίσουμε τους τοίχους μας με μηνύματα κατά της τρομοκρατίας!
(Φωτογραφία, αγαπημένος στίχος τραγουδιού και το μήνυμά μας)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ - ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ - ΑΥΡΙΟ

Σαν σήμερα, 24 Μαρτίου 1933, το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
Σαν σήμερα, 24 Μαρτίου 2020, είχαμε καθολική απαγόρευση εξόδου στη Βρετανία (στην Ελλάδα μια μέρα πριν και μάλιστα με βεβαίωση εξόδου όπως τότε στη χούντα) και μέτρα που θυμίζουν γενικά δικτατορία λόγω ενός ιού (μία μορφή γρίπης, ένας κορωναϊός, ο COVID-19 όπως τον ονόμασαν).
Σήμερα, 24 Μαρτίου 2021, βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση, κυρίως λόγω της μη ωφέλιμης αντιμετώπισης ενός ιού με μικρή δυναμική, που πιθανότερο να είχε αναχαιτιστεί καλύτερα αν πέρναμε ουσιαστικά μέτρα δημόσιας υγείας (στην κοινότητα) από την αρχή της πανδημίας. Δυστυχώς δεν το κάναμε και συνεχίζουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο γεμίζοντας τα νοσοκομεία που σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να υποφέρουν τα περιστατικά που δυστυχώς αυξάνονται.
Ο ιός αυτός πιθανό να μην μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλο κακό, το βλέπουμε από τη δυναμική του ακόμη και σήμερα, αλλά δεν προσπαθήσαμε για ουσιαστικά μέτρα, μόνο χρησιμοποιούμε τα νούμερα για να πείσουμε για έναν και καλά φονικό ιό και για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τους πολίτες λέγοντας τους ότι φταίνε οι ίδιοι, ενώ σαν χώρα δεν κάναμε ακόμη τίποτα, ακόμη ούτε και τώρα, ένα χρόνο μετά (και προφανώς μιλάω για την κυβέρνηση και τις πολιτικές αποφάσεις)! Ένα χρόνο μετά και τώρα μόνο μια αναφορά ότι φέρνουμε τα μονοκλωνικά στην Κρήτη (πρόσφατα από τον Γκίκα της διορισμένης επιτροπής, αν και λεγόταν και από Γενάρη αλλά τίποτα ακόμη) και άλλη μια κίνηση για δωρεάν τεστ μήπως και έχουμε εγκυρότερη καταγραφή περιστατικών, κάτι που όμως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να τα περιορίσουμε μετά και να έχουν αντίστοιχη βοήθεια από οικογενειακό γιατρό (πρωτοβάθμια περίθαλψη) και όχι να τους στέλνουμε στα νοσοκομεία (ή να τους αφήνουμε στο έλεος του θεού και να πηγαίνουν μόνοι τους στα επείγοντα). Γι’ αυτό φωνάζουμε για ΠΦΥ μήνες τώρα.
Εκτός από τα παραπάνω έχουμε σωρεία αυθαιρεσιών, κακοποίηση, αστυνόμευση και ακραίο έλεγχο, απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παράβαση νομοθεσιών, προστασία των ισχυρών, περιφρόνηση επιστημόνων, ανεξέλεγκτη διαφθορά, έλλειψη διαύγειας του τρόπου λήψης των αποφάσεων, ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης και άλλα. Όλα προμηνύματα δικτατορίας και καθεστώτων για τα οποία ντρέπεται η ανθρωπότητα.
Όπως έγραφα πέρυσι: ξεπεσμός ακόμη και για δικτατορία. Κάθε πέρυσι και καλύτερα που έλεγαν και στο χωριό μου. Τα έχετε πάει και καλύτερα στην προπαγάνδα και στο φασισμό παλαιότερα, αλλά ας μην προκαλώ.
Τώρα τι να πω, χρόνια πολλά, κοροναϊέ; Χρόνια πολλά, καραντίνα; Ε όχι, δεν το εύχομαι, αν και έχουμε βάλει το χεράκι μας να πεθαίνει κόσμος από τα μέτρα και όχι από τον ιό.
Σαν αύριο, 25 Μαρτίου 2021, κλείνουμε 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Χρόνια πολλά Έλληνες, που για ακόμη μια φορά σηκώνετε στις πλάτες σας την κατάντια αυτής της χώρας -σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεστε!
Από αύριο εύχομαι να είμαστε όλοι ενωμένοι κατά της φίμωσης της επιστημονικής κοινότητας και της τρομοκρατίας και υπέρ της ανθρωπότητας, της φυσικής και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, τα δικαιώματα των οποίων έχουν καταπατηθεί όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.
ΥΓ. Αυτή η φωτογραφία φέρει το μήνυμα από τους αγαπημένους μου στίχους ενός ιταλικού τραγουδιού κατά της τρομοκρατίας και των πολέμων:
“Non mi avete fatto niente!
Non avete avuto niente!
Perché tutto va oltre le vostre inutili guerre!”
Μετάφραση:
Δεν μου κάνατε τίποτα!
Δεν είχατε τίποτα!
Γιατί όλα πάνε πιο μακριά από τους άχρηστους πολέμους σας!

- Χρησιμοποιήστε το ίδιο μήνυμα στη δική σας φωτογραφία ή γράψτε το δικό σας στίχο και ανεβάστε το με το hashtag #Ελλάδα_όχι_στην_τρομοκρατία

μήνυμα κατά της τρομοκρατίας

#σανσήμερα #σήμερα #πανδημία #ιός #κορωνοϊός #covid19 #coronavirus #ΝΑΖΙ #Χίτλερ #τρομοκρατία #επανάσταση #Έλληνες #Ελλάδα #μήνυμα #κυβέρνηση #δικαιώματα #φίμωση #καραντίνα #αύριο #καθολική #απαγόρευση #Βρετανία #δικτατορία #προπαγάνδα #χούντα #κορωναϊός #COVID

Bottom Ad [Post Page]