Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Η διατροφή μου κι εγώ!

Η διατροφή μου κι εγώ!
12η μέρα της δίαιτας σήμερα και θα μοιραστώ ζυγίσματα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα:

67.7 67.2 66.7 65.5 64.1 (σήμερα!) 🔜 58
που σημαίνει 3,6 κιλά σε 11 μέρες (και μάλιστα χτες έφαγα και κάτι σφολιατοειδή με steak και λουκάνικο 😋)

🥦 όχι χημικές δίαιτες ή με γρήγορα αποτελέσματα αλλά διατροφή με 5 γεύματα,
🧀 μαθαίνω πώς να υπολογίζω μερίδες ανά κατηγορία τροφών,
🥚 υπολογίζω τι τρώω σε κάθε γεύμα και πώς συνδυάζονται οι τροφές σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση σύμφωνα με την πυραμίδα της διατροφής,
🥩 κυρίως όμως συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι να μάθω να φροντίζω τον εαυτό μου (σε εποχές που τον αφήνουμε πίσω με τις προτεραιότητες),
🥐 σέβομαι τον εαυτό μου και τις ανάγκες του. Αν θελήσω να φάω γλυκό θα το κάνω, θυμάμαι όμως ότι μερικές φορές ίσως είναι δύσκολο για τον εγκέφαλο και το σώμα μου να δεχτούν τις αλλαγές στην αρχή, όποτε αποκτώ υγιεινές συνήθειες σταδιακά.
🍇 Τι να θυμάμαι: το αλάτι, η ζάχαρη και άλλες κακές τακτικές στη διατροφή είναι..ΣΥΝΗΘΕΙΑ! (Από προσωπική πείρα: από το αλάτι έχω απεξαρτηθεί χρόνια, η ζάχαρη πάντα με δυσκόλευε αλλά 12 μέρες περνάω υπέροχα χωρίς αυτήν, όσο περνάει ο καιρός αγαπώ καινούργια λαχανικά και φρούτα που δε θα πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί!)

🌹 Ως θεραπεύτρια, δε θα μπορούσα να μην ενθαρρύνω για την φροντίδα του εαυτού μας. Γράφω συχνά για τις ψυχολογικές εκδοχές -το πώς η κακοποίηση μας αποξενώνει από τον εαυτό μας και οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση άρα και έλλειψη αγάπης για τον εαυτό, για παράδειγμα- όμως και η διατροφή είναι μέρος αυτής της φροντίδας. Όχι μόνο ως παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους (το λέω γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τις στιγμές που νιώθουν αδύναμοι σε θαυμάζουν ή και σε εξιδανικεύουν, ώστε να μπορέσουν να θεωρήσουν ότι από σένα θα βοηθηθούν· υπάρχουν πολλές προεκτάσεις στη «θεραπευτική» σχέση) αλλά γιατί πέρα από τον τίτλο μας ή την επαγγελματική μας ιδιότητα, ωφελούμαστε οι ίδιοι, μαθαίνοντας να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά και αποκτώντας νέες εμπειρίες ώστε να μάθουμε να φροντίζουμε και τους γύρω μας!

ΥΓ. Το «soon 58» σχετικό, γιατί από εδώ και πέρα να δούμε πόσο θα καίω 😂, η αρχή πάντα εύκολη είναι. Το λέω για να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να μη θεωρήσουμε ότι αποτύχαμε, αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια και στα δύσκολα! 
Και συνεχίζουμε... 💪🏻😍

*Φωτογραφία: Φιλέτο μοσχαριού σε βάση από φρέσκο σπανάκι και σάλτσα παντζαριού με μαϊντανό, σκόρδο και μέλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]